Magnus Wickert. Fotograf Sofia Boman

Det lyfte rejält i Växjö

2017-01-21 | Magnus Wickert

Inom bara några få minuter lyfte det rejält för två grabbar födda 1995. Jesper Hellström noterade ett nytt kraftfullt personrekord i tresteg med hela 15,92. Samma resultat som segraren i tävlingen Mattias Ström från Örgryte. De hade dessutom jämna andrahopp på 15,42 men Mattias bättre tredjehopp än Jesper. Fredrik Samuelsson satte ett finfint nytt rekord i stavhoppet med 4,95 och slutade tvåa i tävlingen. Det var snubblande nära att Sverige fått en ny 5m hoppare men hårfina rivningar kom emellan. För mångkampare är det världselitnivå på de här höjderna.

Fredrik stressades hela vägen av lillebror Jakob och Petter Olson som båda noterade 4,75. Tidigare på dagen hade både Jakob och Petter hunnit med varsin andraplats i kula med 15,96 respektive 13,03 i P19 och seniorklass.

Dagens två segrar i Telekonsult arena stod Mindor Bergler för i höjd P12 med resultatet 1,27. Det var inte alls långt borta med ytterligare en höjd. Även Elias Lind fick kliva högst upp på pallen efter ett nytt tävlingsrekord i kula P14 12,55.

Tre tredjeplatser hann det bli den första tävlingsdagen. Linnea Johansson ökade på perset i höjd F15 till 1,56 och belv då delad trea. Albert Henriksson vrålspurtade till sig tredjeplatsen på 1000m P14 med 3,09,15. I samma åldersklass kämpade Clara Fallenius till sig bronset i tresteg med 10,38.

Utöver pallplaceringarna blev det också hela 9 A och B finalplatser på 60m sprint. 

Imorgon fortsätter tävlingarna och du kan följa resultatrapporteringen här. Ny uppdatering på hemsidan sker på måndag.

Tävlingarna i Växjö är väldigt bra arrangerade och ger alla aktiva från yttersta seniorelit ner till 12 åringar möjligheten att tävla under allra bästa förutsättningar tillsammans under en helg. Nästa år siktar vi helt klart på att fylla två bussar. Arrangerande IFK Växjö var så imponerade av att vi från Stockholm hade flest anmälda starter till tävlingen så att det förtjänade ett omnämnande på deras hemsida. Vi kommer tillbaka nästa år.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se