Sarah Lahti, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Vi presenterar alla nya Hässelbyare

2018-12-17 | Magnus Wickert

Den här hösten är det glädjande många som sökt sig till klubben. Vi hälsar alla nya medlemmar hjärtligt välkomna och presenterar dem lite mer här. (Nu bör alla ha kommit med).


Axel Djurberg född 1999 Yngre bror till Erik som sedan flera år tillbaka tävlar för Hässelby. Svensk Juniormästare på Hinder P19. Springer också NM på island i terräng i november. Axel är bland de bästa i landet på alla sträckor från 1500-5000m

 

18 åriga Axelina Johansson, kastare (tävlar både i kula och diskus). Hon kommer ifrån Jönköping, men pluggar i Falun på Lugnetgymnasiet och tränas av den tidigare Hässelbykastaren Mats Olsson. Axelina har många meriter! Totalt 12 JSM/USM medaljer i grenarna kula och diskus, varav 10 är guld och 2 är silver. Inofficiellt svenskt rekord i F17 kula, inomhus 2017 med 3 kg kulan och hon har deltagit i både ungdoms EM, junior VM, gjort 2 ungdomsfinnkampen och kom trea på nordiska mästerskapen i somras.

Nästa säsong satsar hon på junior EM, och vill självklart placera mig så bra som möjligt. Kvalgränsen tror jag kommer ligga runt 14 m, vilket inte alls är omöjligt att ta. Sen vill jag även försvara mitt JSM guld i kulan, och utmana tjejerna om medalj i diskusen. Mitt långsiktiga mål är att åka på stora mästerskap, så som EM, VM och OS, och utmana de som är bäst i världen.

 

Markus Lantto och Filip Ahlberg födda 2001 och kommer från AIK friidrott men ursprunget ligger så nära som Bromma IF. Två friidrottare som började som riktigt små och har hållit på länge och alltid haft samma driv på träningen. Markus huvudfokus ligger på sprint och häck och inriktar sig nu på 400m häck utomhus medans Filip springer mest 800m. Hässelby kan erbjuda effektiv och skadeförrebyggande träning för oss då vi tidigare har haft skadeproblem.

Stina Gustavsson, Greta Deltin, Charlotte Andersson och Klara Rådbo kommer från Hammarby IF tillsammans med coach Dejan Mirkovic. Fyra tjejer som ser fram emot sin första säsong av många i Hässelbys färger. Klara fick pris på 08 Fri´s årsmöte som bästa 17 års tjej i distriktet nu i december med bland annat med en sjätteplats på UEM-17 år i sjukamp nu i somras. Greta erhöll samma pris som ytterligare ett år tillbaka och sprang under sommaren 100m på 12,11. Stina fick tyvärr skadeproblem under sommaren men 7,50 på 60m inomhus visar på hög nivå. Charlotte är även hon sprinter med många USM medaljer på sitt CV. Under sommaren sprang hon12,53 på 100m.


Linus "Limpan" Jansson född 2004 yngre bror till Andreas Jansson som även han tävlat många år för Hässelby.
Duktig ungdom främst på längre distanser. Varit med och tagit mycket medaljer på Svealands genom åren. 

 

Ungdomsgrupp som förra säsongen tävlade för Täby IS innehåller nio aktiva, alla utom en födda 2004 och en aktiv 2003, samt tre tränare. Vi passade på att ta en gruppbild i samband med en träning och informationsträff. Georg Maric, Max Sundgren, Sophie Okejeme, Nora Lindahl, Jasmine Gyllenhmmar, Lia Cederberg, Thomas Nyberg (coach), Nicole Nyberg, Fanny Karlsson, Saga Hermundstad, Frida Lindahl (coach) och Markus Lindahl (coach)

 

 

 

 

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se