Tung dag för Sarah Lahti

2017-02-13 | Anders Olsson

Sarah Lahti hade en tung dag när hon för första gången i år tävlade på sin specialdistans 10 km. På söndagen tvingades hon bryta ett kylslaget lopp i Schoorl i Holland efter 6 km.

–Jag kände mig stel i baksidan av låren och fick inte ut löpsteget riktigt, berättar Sarah, som förklarar att det var samma känsla som när hon tvingades bryta ett 1 500 m-lopp på Sollentunavallen i somras.

–Jag tog det här loppet mest som träning, så det var ingen mening att fortsätta

–Jag tror inte att detta är något att oroa sig över.Sarah Lahti, som svarade för en stark insats nät hon testade formen på 8 km vid et lopp i Appeldoorn förra helgen, åker på måndagen tillbaka till Kenya för fortsatt höghöjdsträning. Hon har tillbringat januari och inledningen av februari på två populära träningsorter i Sydafrika,  först i Dullstroom (2 100 m över havet) och sedan på något lägre höjd i Potchefstroom (1 400 m över havet).

– Värme och massage gör nog att jag blir kvitt de här problemen,  säger Sarah, som hoppas komma igång med träningen snabbt. Om en månad väntar nämligen en ny utmaning. Då ska hon springa en halvmara (21,1 km) i New York. Det blir första gången som fjolårets OS-tolva på 10  000 m tävlar på en längre distans än 10 km. 


Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06