Fotograf Sofia Boman

Tre medaljer och ett klubbrekord på Mångkamps DM

2020-01-12 | Magnus Wickert

En härlig mångkampshelg i Sätra kröntes på söndagen med tre medaljer, en av vardera valör. Segrade gjorde Laura Fodor i F17 klassen med en jämn serie utan att få till den där riktiga fullträffen. Men en stark avslutning på 600 avgjorde till Lauras fördel. Femkampspoängen blev till slut 3068, drygt 50 poäng för tvåan. I P17 var det även här avslutande löpningen som imponerade mest. Linus Jonsson drog till slut längsta stråt med en så bra tid som 2,10,00 och ett nytt finfint klubbrekord med över 400 poäng. Nya rekordet lyder 4745 poäng.

Tredje medaljen togs av Vincent Arousell som gjorde comeback i mångkampssammanhang denna helg. Jämn och stark genom hela helgen var receptet för Vincent som tog hem bronset.

Elias Boman har också tagit långa steg framåt i mångkampen. Nu blev det en sjundeplats till slut efter att ha dragit avslutande 800m ända fram till sista 75m.

Elias Lind bröt efter ca 300m med knäkänningar.

Erik Larrippa Taxell P15 var riktigt nära en grand slam i personliga rekord. Nu saknades 6 hundradelar i häckloppet för att det skulle bli nya pb i alla grenarna.  

Elsa Kjellström F15 gjorde sin första mångkamp på länge och var mest nöjd med kulstötningen och längdhoppet. 

I samma åldersklass gjorde Nora Hägg sin första mångkamp och gjorde riktigt bra ifrån sig framför allt på 600m och i hoppgrenarna.

Tyvärr saknar vi bilder från lördagen men här kommer några bilder från söndagen.

 

 

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se