Fotograf Sofia Boman

"Träna med stjärnorna" gjorde succé!

2018-12-10 | Maria Samuelsson

Det nya eventet ”Träna med stjärnorna” som Hässelby och Spårvägen tillsammans bjöd in till blev en succé. I söndags fylldes Sollentunahallen av 120 ungdomar mellan 10 och 15 år från de båda arrangerande klubbarna.


 

Under förmiddagen körde de yngre och de inledde med en gemensam uppvärmning som leddes av Jesper Hellström, vår längd- och trestegsstjärna.

Efter uppvärmningen tränade man i två pass på 30 minuter var, med olika greninriktningar.

Jesper Hellström fortsatte med längd-/tresteg, Frida Åkerström körde kast och Angelica Bengtsson hjälpte ungdomarna med stav. Vi hade också tre stjärnor från Spårvägen som inspirationstränare; Kalle Berglund körde löpning så att alla aktiva blev riktigt röda i ansiktet och Elin Westerlund och Ivar Kristinn ’Jasonarson, Islands snabbaste 400 meterslöpare, körde ett kombinerat pass med häck och sprint.

 

Efter de två passen delades det ut tröjor och alla barn fick möjlighet att samla autografer och ta bilder med idolerna innan det bjöds på pastasallad och kycklingklubba.

 

Hässelbys ungdomar kördes i bussar från från Hässelby IP och tillbaka igen efter träningen.

 

När de yngre var klara så upprepades samma procedur med de äldre ungdomarna och stjärnorna kunde konstatera att det fanns många blivande stjärnor i våra grupper – många blev extra inspirerade och körde på riktigt bra under de två korta och intensiva passen.

 

Stort tack till vår klubbs stjärnor som ställde upp och åkte till Sollentuna för att vara tränare för en dag – Angelica Bengtsson, Frida Åkerström och Jesper Hellström – ni gjorde många blivande stjärnor väldigt nöjda och glada!

 

Eventet kunde genomföras tack vare ett stipendium från Stockholm Marathon, där löpare på alla våra långlopp under året haft möjlighet att bidra med frivillig summa till klubbarnas ungdomsverksamhet – vi hoppas att det kan bli en tradition och att vi kan fortsätta med denna typ av extraevent i framtiden.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se