Fotograf Sofia Boman

Totalt 12 medaljer på IJSM i Göteborg

2017-02-19 | Magnus Wickert

Amanda Hansson kunde på söndagen lämna Göteborg med tre guld. Gårdagens seger på 60m följdes upp av seger först på 60m häck 8,43 och sedan i längd 6,21. Häckloppet höll på att sluta redan på första häcken med ett rejält islag men Amanda var glad att hon klarade av att fortsätta trots islaget. Då gällde bara att försöka vinna loppet sa Amanda direkt efter.


Gabriel Heen inledde söndagens medaljskördande med ett nytt personligt rekord med 75 centimeter i kula. Slutresultatet blev 16,80 medan den sista stöten inte alls stämde tekniskt men ändå var några ynka centimeter kortare. Det kommer mer nästa helg lovar Gabbe.

Andra guldet för helgen satt hårt inne för Jesper Hellström som i tresteget kände att ryggen var stel och kantig så till den milda grad att det störde hoppningen ordentligt. Trots det klämde Jesper i med 15,25 i sista omgången och räddade guldet med tre centimeters marginal.

Linnea Sennström gjorde loppet i F17 klassen över 1500m. Hon tog tät när det var 600m kvar och gjorde sitt absolut allra bästa för att knäcka motståndet. Det lyckades nästan hela vägen. Till slut var det en tjej som orkade följa och spurta ifrån på sista varvet. Linneas tid 4,55,43 var personligt rekord med hela 8 sekunder säger en nöjd Abbe Johansson som coachar.

Sitt andra silver för helgen tog Patrik Lindstedt i kula med 16,64, bara 11 centimeter från perset. Patrik stötte harmoniskt hela tävlingen och såg riktigt nöjd ut efteråt. Det blev ett litet tramp i sista stöten som såg ut att kunna bli en ökning. Åt vinnande Wictor Peterson fanns inget att göra. Segerstöten nådde hela 19,99.

Andradagen på Inomhus Junior SM innehöll också tre stycken poängplatser för Jakob Samuelsson som slutade på fjärdeplats i kula P19 med 15,25. Anton Persson slog sitt inomhus pers på 1500m M22 och slutade femma med 4,04,10. Jakob Holmberg Tysen var bara 5 cm från sitt egna rekord när han hoppade 12,56 i P17 tresteg vilket räckte till en poänggivande sjätteplats.

Nu sitter hela truppen på bussen hem och är trötta och mosiga men ganska så nöjda. Lördagens fem medaljer späddes alltså på rejält under söndagen och det blev till slut hela 12 stycken varav hälften av allra ädlaste valör.

77 SM poäng blev slutsummeringen av alla poängplatser och medaljer tillsammans.

Alla resultat


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se