Magnus Wickert. Fotograf Sofia Boman

Stafett SM dag 1

2016-05-28 | Magnus Wickert

jACKPOT - Medalj i alla starter under den första dagen. Dagen kröntes med ett guld i K22 3x400m precis som förra året. Två av tjejerna, Jenny Wingqvist och Malin Skogström var med förra året och försvarade nu guldet tillsammans med Sofia Johnsson som i år fick avsluta och spurta ned motståndet på upploppet.  

 


Foto: Marianne Fricke Stjernström

 

Silver på damernas 4x100m är vi inte bortskämda med. Det kan till och med vara den bästa prestationen i klubbens historia för kvinnlig sprint. Sista växeln var sådär vilket gjorde att förra årets klubbrekord stod sig. Det finns klar chans att gå under 46 sekunder på Lag SM i juli. Sara Kviberg startade precis som förra året. Andra sträckan sprangs nu av blott 16 åriga Amanda Hansson som rusade fort på bortre lång. Jessica Östlund och Caroline Larsson kompletterade in i mål.

Damerna på 4x800m erövrade också silver efter en jämn fight hela vägen med Lidingö som på sista sträckan avgjorde med landslagslöparen Anna Silvander. Ungdomsflickan Lovisa Bivstedt vann första sträckan och därefter följde Asgtrid Rosvall och Lina Alainentalo med jämna starka löpningar på mittensträckorna innan Elin Moraiti fick ta över på sista sträckan. Det var inte förrän sista 250m som Elin tvingades släppa kontakten.

Det blev även silver för P15 gänget på 3x800m där Johan Friberg, Max Bechtel och Anton Axelsson sprang ruskigt bra och lyckades skaka av sig Sävedalen i striden om silvret på sista sträckan. Segrade gjorde Spårvägens FK. 

Brons på 4x800m för herrar där det var jämnhet rakt över lag. 1,54-1,55 på samtliga löpare och en sluttid strax över 7,39. Mattias Claesson tog ikapp 25m Sävedalen på sista sträckan vid varvningen. Sedan fick rutinen avgöra och Mattias kunde lätt dra ifrån sista 250m mot mål. Anton Persson, Gustav Bivstedt och Emil Blomberg kompletterade laget.


Foto: Marianne Fricke Stjernström

P19 killarna hade snabbaste tid i försöken utan att gå för fullt men det var flera lag som hade sparat en del inför finalen. Efter de två första sträckorna Alexander Strid och Nicklas Brink var vi i delad ledning med Mölndal som hade två landslagslöpare som avslutning. Jakob Samuelsson sprang tredje sträckan riktigt bra och kunde växla samtidigt som Huddinge som kunde sedan skicka ut JSM vinnaren på 400m på sista sträckan. Love Nielsen som gjorde en finfin slutsträcka med cirka 50,7 drygt sekunden snabbare än perset från inomhus.

Imorgon fortsätter Stafett SM med flera lag i elden. Även om sista veckan mer handlat om återbud pga sjukdom eller krämpor så kommer vi att ha cirka 20 lag i elden totalt under helgen.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se