Fotograf Sofia Boman

Lyckat träningspass för Louise

2017-01-21 | Anders Olsson

Louise Wiker inledde säsongen med att vinna en lokal halvmara i Potchefstroom i Sydafrika tidigt på lördagsmorgonen.


Louise Wiker i mål som klar vinnare när hon sprang en halvmara i Sydafrika som ett led i träningen inför friidrotts-VM i sommar. Foto: Louise Wiker instagram.

 

Louise Wiker i mål som klar vinnare när hon sprang en halvmara i Sydafrika som ett led i träningen inför friidrotts-VM i sommar.

Louise har som vanligt valt att åka till den lilla universitetsstaden Potchefstroom som har ett högklassigt träningscenter för höghöjdsträning i december och januari.

– Tävling är bästa träningen, tycker Louise, som i höstas klarade den svenska VM-gränsen på maraton.

Berts Great Brick Run half marathon har en bana med start i mitt inne i Potchefstroom och går sedan ut till Berts tegelbruk sydväst om Potchefstroom och därefter tillbaka. Banan är relativt flack med en krävande backe med 50 m stigning efter 11 km.

Under lördagens lopp hade löparna problem med vinden under den sista milen.

– Mitt mål var att hålla en snittfart av 4 miluter per kilometer, berättar Louise på sin Instagram-sida.

– Nu blev det 4.02.

Louise nådde målet på rugbyplanen i Potchefstroom efter 1.25.13 – tio minuter sämre än hennes pers från Köpenhamn i höstas. 

Tiden räckte till en klar seger i damklassen.

Berts Great Brick Run half marathon har ett annorlunda inslag i tävlingen. När löparna kommer till vändpunkten vid Berts tegelbruk kan de plocka upp en liten bit tegel. De första hundra löparna som har med sig tegelbiten in i mål får en sexpack öl!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se