Fotograf Sofia Boman

IUDM 12-17 år - med många framgångar

2020-02-16 | Magnus Wickert

Otroligt kul att se så många som tävlade i helgen bland Stockholms ungdomar. Framtiden ser väldigt ljus ut för friidrotten i Stockholm med så många aktiva. Därmed var det också hård konkurrens i alla klasser med stora startfält. För Hässelbys del blev det hela 14 Distriktsmästare och drygt lika många pallplatser till. I åldersklassen 16-17 år stod det en Hässelbyare högst upp på pallen vid 25% av prisutdelningarna.

Några riktiga höjdare måste vi nämna och därefter får vi hänvisa till resultatlistan för övriga aktiva.

Utanför UDM vann Jonatan Håkansson 60m häck i P19 med nytt klubbrekord 8,01. En tid som Jonatan presterade både i försök och final. Kanske blir det under "dröm 8" på IJSM om två veckor.

I P17 höjd persade Vincent Arousell med ett monsterhopp på 1,96 hela 5 cm högre än förra pb och hade sen tre bra försök på 2,00. Ny chans på "dröm 2" om två veckor på IJSM.

F16 och F17 längd bjöd på en sanslös bredd där till slut Clara Fallenius slutade tvåa i F17 på nya perset 5,76 och gick upp som tvåa i Sverige i den klassen.  Saga Hermundstad vann F16 på 5,63 nytt pb ynka centimetern före Fanny Karlsson som satte nytt pb 5,62 och trea slutade Nicole Nyberg 5,46. F16 tjejerna placerar sig därmed 2:a, 3:a och 4:a i Sverige just nu.

Hannah Kinane vann F14 1000m med två sekunders marginal och gjorde i princip hela loppet på egen hand. Samma recept följde Rami Fakhreddine i P12 600m. Även i P15 1000m gick segern till en HSKáre genom Samuel Berhane som gick ifrån med hela tre sekunder mot slutet.

Första segern någonsin i någon tävling tog Jessica Holmberg i F17 tresteg med nya perset 10,86 som följdes av en jättefin hoppserie.

Alla resultat

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se