Nora Lindahl, JEM-guld 2023. Foto: Deca Text&Bild

Idrottsborgarrådet lovade att Bällsta ska byggas snabbt

2018-12-07 | Marianne Fricke Stjernström

Före valet lovade Karin Ernlund, det nya idrottsborgarrådet i Stockholm, genom centerns kanslichef att Bällsta friidrottshall ska byggas snabbt. Ännu finns inte hallbyggets kostnader i någon budget, men Karin Ernlund som besökte distriktsförbundets årsmöte sa att de kommer att försöka få någon hall klar tidigare än planerat. Vi hoppas på Centerns vallöfte så att det blir Bällstahallen som det går undan med.

En ny politisk majoritet har tagit över efter valet. Så även i idrottsnämnden. Exakt hur nämnden kommer att se ut kommer att visa sig efter årsskiftet, men klart är att det nya idrottsborgarrådet ska komma ifrån Centerpartiet. Hon heter Karin Ernlund. På 08fri.s årsmöte presenterade hon sig för Friidrottsstockholm. 

- Alla påbörjade byggen av idrottshallar kommer att fortsätta som planerat och det gäller även friidrottshallen i Bällsta, sa hon vid presentationen.

- Vi kommer även se över möjligheterna att försöka få någon hall klar tidigare än planerat.

Ännu finns inte Bällstahallens byggkostnader i någon budget, men med Karin Ernlunds vallöfte i gott minne hoppas nu klubben att det blir Bällstahallen som det går undan med.

Karin Ernlund förklarade att eftersom Bällstahallen "ligger något år bort" är kostnaden inte inlagd i budgeten. Men att det inte är någon anledning till att bygget skall skjutas i tiden.

Klubbens ordförande Bengt Olsson sammanfattade efter mötet med idrottsborgarrådet med att Karin Ernlund var väldigt positiv till hallar, men han påpekade att hon inte lovade mer än ambitionen att skynda på byggandet och då gärna med hjälp av alternativa finansiärer. Det sistnämnda fick Bengt Olsson att oroat fundera över om det skulle kunna försinka byggandet.

Före valet svarade dock Karin Ernlund genom Centerns kanslichef, Joakim Aspeheim, på klubbens frågor om hur partiet ställde sig till Bällstahallen och vad partiet anser att idrottsrörelsen bidrar med i Stockholm: 

1.      Är ditt parti berett att arbeta för att en friidrottshall byggs i Bällsta så fort som möjligt?

- Ja.

 

2.      Vad anser ni att idrottsrörelsen bidrar till i Stockholm som stad?

- Om idrotten ges rätt förutsättningar i form av ytor, stöd och gott ledarskap kan den bidra till ovärderliga samhällsvärden. Idrottsrörelsens behov i form av idrottsytor, lokaler och ekonomiskt stöd måste sättas högt upp på den politiska dagordningen. Inte minst för barn och ungdomar som grundlägger vanor kring idrottande samt fler mötesplatser för ungdomars integration. Vår vision för Stockholms stad är fler tillgängliga idrottsanläggningar och korta köerna till barn- och ungdomsidrotten. Detta kräver nybyggnation och upprustningar av idrottsytor samt att staden tidigt gör plats för idrottsytor i stadsplaneringen.

Nu får vi förutsätta att Centern och Karin Ernlund håller vad de lovat.

Här är svaren från samtliga partierna i idrottsnämnden före valet:

Centern >>> 

Kristdemokraterna >>>

Liberalerna >>>

Miljöpartiet >>>

Moderaterna >>>

Socialdemokraterna >>>

Vänsterpartiet >>>

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se