Atlas. Fotograf Sofia Boman

Hässelby vann Stockholmskampen för 13-åringar

2018-09-28 | Maria Samuelsson

Till sist fick klubbens friidrottande 13-åringar besked om att de vunnit totalt i Stockholmskampen. 7 poäng före Huddinge som kom tvåa. En fin pokal delades ut och den ska nu gå som vandringspris bland de aktiva som deltagit.


Föregående helg gick den fjärde och sista deltävlingen i Stockholmskampen. Stockholmskampen är en lagtävling för 12- och 13-åringar mellan de sex största föreningarna på ungdomssidan; Huddinge, Hässelby, Hammarby, Tureberg, Täby och Lidingö. Under de fyra deltävlingarna finns 13 individuella grenar och 2 stafetter med i grenprogrammet.

 

Våra aktiva har tävlat i 60 m, 60 m häck, 200  m häck, 600 m, 800 m hinder, höjd, längd, stav, tresteg, kula, diskus, slägga och spjut plus 5 x 60 m stafett under året.

 

I tävlingen gäller det att ha så många som möjligt till start i varje gren för att uppnå maxpoäng för deltagande och dessutom räknas också resultaten om till poäng. I vår träningsgrupp har vi sagt att alla ska vara med i alla grenar för att ha bästa möjliga förutsättning till bra slutpoäng.

 

I år har våra 13-åringar, det vill säga killar och tjejer födda 2005, haft en strålande säsong. Vi har lagt upp träningarna med fokus på respektive deltävlings grenar och alla har kunnat prestera efter bästa förmåga. Vi har sett ett antal personliga rekord längs vägen och hela 10 stycken i gruppen har, när vi summerar, deltagit i alla 13 grenarna – imponerande.

 

I lördags under den blåsiga dagen på Enskede kunde vi se ett gäng bra resultat, individuellt, men också i stafetten där killaget än en gång slog klubbrekord! Den här gången sprang Vidar Lind, Erik Larripa Taxell, Jakob Henningsohn, Mindor Bergler och Olle Skymne i laget. Grattis killar!

 

Även individuellt hade vi många bra resultat såklart – men den här gången är det laginsatsen som var det viktigaste – alla har bidragit!

 

Efter avslutade tävlingar blev det en vääääääldigt lång väntan på slutresultatet – att få ihop lagpoängen är uppenbarligen inte helt enkelt, men det var värt den långa väntan. Till slut kunde vi få besked om att vi vunnit 7 poäng före Huddinge! En fin pokal delades ut och den ska nu gå som vandringspris bland de aktiva som deltagit.

 

För er som varit med länge i klubben går detta att jämföra med Buster Cup och senare Stockholm cup – och det var länge sedan klubben tog hem segern i denna åldersklass. Riktigt roligt att vi har ett ungt gäng som lyckats så bra!

 

Våra 12-åringar har också varit med, men haft större problem att få ihop fullt deltagande lag vid ett par deltävlingar vilket påverkar slutpoängen. De kämpade väl och slutade sexa i lagtävlingen. Vid tävlingen i lördags kunde vi se bra placeringar i hinderloppet, där Oscar Reinholdsson och Alex Hägg tog hem plats 3 och 4 i killklassen och Linn Adolfsson blev 2.a i tjejklassen. Grattis till er också!

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se