Axel Djurberg, Nordisk 2023. Foto Deca Text&Bild

Clara knep guldet i F17

2020-08-01 | Magnus Wickert

Inför avslutande 800m skiljde det endast 8 poäng mellan de tre första tjejerna i sjukampen med Clara som två och Laura som fyra. Laura behövde plocka in hela 20 sekunder för att blanda sig i medaljstriden medan Clara behövde vara före de två Kvarnsvedentjejerna. Laura gick ut stenhårt för att försöka ta in de 20 sekunderna och Clara följde med och fick direkt lucka på ca 5 sekunder efter första varvet. Luckan utökades in i mål men det räckte inte för att föra upp Laura på pallen. Clara sänkte sitt personliga rekord med 9 sekunder och tog ohotad hem guldet. En skön dubbelseger avslutade 800m.

Elias Boman krigade till sig en fin fjärdeplats i P16 klassen efter bra insatser på framför allt 100m och 1000m. Tyvärr tvingades Linus Jonsson avbryta redan på morgonen pga illamående. 

Vincent Arousell gjorde en stabil andra dag men ett ömmande knä ställde till det i höjdhoppet som annars är en av Vincents paradgrenar.

Vi återkommer senare med rapporter från seniorerna och 19 årsklasserna som startade senare på lördagen. Där har vi deltagare i Fredrik Samuelsson (M) Simon Thor, Karl Zuber (M22) Klara Rådbo, Carl af Forselles och Jonatan Håkansson (19).

Alla resultat


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se